Spolna čakra

Spolna čakra ali druga čakra, lahko ji rečemo tudi sakralna čakra se nahaja približno tri prste pod popkom in je oranžne barve. Če dobro deluje in je uravnovešena, potem nimamo večjih težav z ustvarjalnostjo, samozavestjo, spolnostjo, odvisnostjo od različnih substanc z namenom, da bi ubežali praznini v življenju, kot tudi s pretirano urejenostjo, ljuosumnostjo ipd.

Njen vpliv na fizične dele telesa: telesne tekočine, spolni organi, organi v spodnjem delu trebuha, ledvice in sečila, medenična kotanja, križnica….

Najbolj pogosti znaki, ki nakazujejo, da druga čakra ne deluje dobro oziroma ni uravnovešena:

  • splošno nezadvoljstvo
  • težko uživamo v čutnost, spolnosti
  • pogoste menstruacijske težave
  • pogoste težave s prostato
  • pogosto občutimo napetost ali bolečine v spodnjem predelu trebuha
  • pogrešamo občutek veselja do življenja
  • morda si zastavljamo zelo visoke, celo nerealne cilje
  • hitro in brez razloga postanemo ljubosumni
  • …. in še mnogo več

Možne posledice, če je čakra preveč aktivna in ima presežek energije: sebičnost, aroganca, pohotnost, ošabnost ali nečimrnost, čustvena prenapetost, čezmerna potreba po spolnosti, pogosto je v ospredju potreba po zadovoljevanju lastnih interesov, hlepenje po moči in oblasti…..

Možne posledice, če je druga čakra premalo aktivna in ima manjko energije oz. blokado pretoka energije: nezaupanje v druge, zapiranje vase, nezmožnost pokazati svoja čustva, strah “kaj si bodo drugi mislili”, asocialnost, sledenje množici….

Prav tako šibka druga čakra na telesni ravni ovira funkcijo izločanja, ki jo imajo ledvice in sečni mehur, to pa slabi sposobnost telesa, da se samo razstruplja. Posledično se strupi izločajo skozi kožo, kar se odraža v obliki akcema in razdraženosti kože.

Aktiviranje in stimliranje delovanja čakre

Njeno delovanje lahko stimuliramo z barvno terapijo in sicer se obkrožimo z oranžno barvo, lahko pa jo med meditacijo vizualiziramo ali občutimo frekvenco oranžne barve. Stimulriamo jo lahko tudi z izgovorjavo mantre VAM…..

V kolikor je čakra preveč aktivna in je presežek energije, potem najprej vizualiziramo oziroma uporabimo modro barvo, nato pa še malo oranžne.

Za krepitev in vzpostavljanja ravnovesja čaker so na voljo pa tudi različne telesne vaje, ki jih lahko sami izvajate. Tako kot za vsako čakro se za pomoč pri čiščenju in vzpostavljanju ravnovesja obrnemo na nadangele in sicer za to čakro prikličemo na pomoč nadangela Gabriela.

Lahko pa se za aktiviranje in vzpostavitev ravnovesja v čakrah naročite na reiki terapijo ali energijsko terapijo ali s pomočjo orodja energijsko nihalo preko spletenga obrazca, ki je dostopen na podstrani Kontakt s klikom tukaj

Naše telo je naravnano k samoohranjanju in samozdravljanju in tipičen primer je, ko se ranimo, opraskamo ipd., se rana zaceli, nastane t. i. hrasta in ko ta odpade, je nezdravo stanje pozdravljeno. Enako je tudi pri naših čustvenih ranah in travmah… Predvsem verjemite vase in v uspeh!

 

About Iztok

Sem Reiki mojster in učitelj, certificiran energijski in angelski terapevt ter trener za razvoj intuicije. Če se vam je življenje ustavilo, morda ne vidite izhoda iz neke situacije, odnosa ali pa imate zdravstvene težave, me lahko kontaktirate preko spletnega obrazca na podstrani KONTAKT in se dogovorimo za individualno delavnico, konzultacijo in terapijo. Življenje je kratko, tedni, meseci in leta pa hitro minevajo. Vzpostavi ravnvesje v telesu in življenju ter zaživi polno življenje. Ne dovoli, da gre življenje mimo in ukrepaj Zdaj!

Comments are closed.