Reiki terapije

Reiki je Univerzalna življenjska energija, nekateri ji rečejo tudi “Reiki energija KI”, ki jo lahko vsakdo uporabi za samozdravljenje in zdravljenje na vseh področjih življenja.

Tehniko Reiki-ja okrog leta 1900 »obudil« Dr. Mikao Usui, katera se je tako najprej začela širiti po Japonski, kasneje pa po celem svetu. Po omenjenem gospodu je osnovni Reiki dobil tudi ime Usui Reiki.

Metoda je enostavna za uporabo, reikist je pri tem zgolj prevodnik univerzalne energije, ki jo lahko označimo za “pametno”, kajti energija deluje tam, kjer jo reikiranec potrebuje.

Delo z Reikijem nam pomaga na vseh področjih življenja, tako da rzaumevanje reikija izrazimo tudi na naslednji način:

 • z reikijem se umiri Um,
 • duša se poveže z Bogom,
 • v srcu se prebudi sočutje,
 • toplota v dlaneh,
 • telo se zdravi.

Vse navedeno torej naznanja, da reiki resnično deluje celostno in na vseh nivojih našega telesa. Z reiki terapijo lahko aktiviramo čakre ter vzpostavimo ravnovesje in pretok življenjske energije, ki je potrebna za delovanje čaker. Če čakre dobro delujejo, potem so naši organi in deli telesa dobro preskrbljeni z energijo, ki jo potrebujejo za nemoteno delovanje. Z Reiki-jem lahko zdravimo tudi na daljavo.

Z uporabo reikija uravnotežimo svojo življenjsko energijo, ko je uravnovešena, smo pripravljeni, da od učitelja ali mojstra prejmemo posvetitev ali iniciacijo. Ko prejmemo posvetitev oz. iniciacijo, dajemo reiki drugim in dosežemo skaldnost ter ravnotežje življenjske energije.

Pet reiki načel

 1. Ne jezi se
 2. Ne skrbi
 3. Bodi hvaležen
 4. Trdo in pošteno delaj
 5. Bodi prijazen in spoštljiv do drugih

Teh pet načel pomenijo praktično ključ do sistema Usui reiki in so v bistvu njegovo jedro. Lahko rečemo tudi drugače: načela so preproste smernice, ključ do delovanja v življenju.

Tako z Reiki terapjami kot tudi drugimi energijskimi terapijami lahko med drugim pomagamo pri lajšanju in odpraviti:

 • ozavestiti in odstraniti čustvene vzorce in energijske blokade
 • vzpostaviti ravnovesej v čakrah, telesu in življenju
 • ozdraviti fizične bolečine, težave in obolenja (bolečine v križu, pogosti glavoboli, vnetje sinusov….

Na Reiki terapijo ali energijsko terapijo z nihalom Izis se lahko naročite preko obrazca na podstrani Kontakt in v spustnem polju Področje izberite željeno možnost.

Comments are closed.