Reiki

 

Reiki je Univerzalna življenjska energija, nekateri ji rečejo tudi "Reiki energija KI", ki jo lahko vsakdo uporabi za samozdravljenje in zdravljenje na vseh področjih življenja. Beseda je sestavljena in REI, ki pomeni "univerzalna"in se nanaša na raven duha in telesa ter KI, ki pomeni življenjsko vitano energijo, ki se pretaka po telesu živih bitij.

Tehniko Reiki-ja okrog leta 1900 »obudil« Dr. Mikao Usui, katera se je tako najprej začela širiti po Japonski, kasneje pa po celem svetu. Po omenjenem gospodu je osnovni Reiki dobil tudi ime Usui Reiki.

Metoda je enostavna za uporabo, reikist je pri tem zgolj prevodnik univerzalne energije, ki jo lahko označimo za "pametno", kajti energija deluje tam, kjer jo reikiranec potrebuje.

Delo z Reikijem nam pomaga na vseh področjih življenja, tako da rzaumevanje reikija izrazimo tudi na naslednji način: z reikijem se umiri Um, duša se poveže z Bogom, v srcu se prebudi sočutje, toplota v dlaneh, telo se zdravi. Vse navedeno torej naznanja, da reiki resnično deluje celostno in na vseh nivojih našega telesa.

Z uporabo reikija uravnotežimo svojo življenjsko energijo, ko je uravnovešena, smo pripravljeni, da od učitelja ali mojstra prejmemo posvetitev ali iniciacijo. Ko prejmemo posvetitev oz. iniciacijo, dajemo reiki drugim in dosežemo skaldnost ter ravnotežje življenjske energije.

Pet reiki načel:

  • Ne jezi se
  • Ne skrbi
  • Bodi hvaležen
  • Trdo in pošteno delaj
  • Bodi prijazen in spoštljiv do drugih

Teh pet načel pomenijo praktično ključ do sistema Usui reiki in so v bistvu njegovo jedro. Lahko rečemo tudi drugače: načela so preprosto smernice, ključ do delovanja v življenju.

Kdor želi s pomočjo univerzalne reiki energije zdraviti sebe in/ali druge, mora opraviti tečaje in biti iniciiran v Reiki (I. in II. stopnja), v kolikor pa želi postati reiki mojster, mora opraviti III. stopnjo, kdor pa želi postati reiki učitelj, pa potrebuje IV. stopnjo ter si tako pridobi certifikat, da lahko poučuje in izvaja iniciacije v Reiki stopnje.

Izvajanje reiki terapij

Reiki se izvaja s polaganjem rok ter po dogovoru z reikistom in reikenirancem tudi na daljavo, saj pri tem razdalja ni pomembna. Ideja reiki terapije je v tem, da naj bi v vsakem bitju krožila univerzalna življenjska energija. Reiki terapija vključuje posebne simbole, s pomočjo katerih se vzpostavi začasna povezava med terapevtom in reikenirancem in tako lahko potuje energija med njima.

Reiki terapije lahko izvajamo tudi na živalih, saj so le te dovzetne za energije, še posebej učinkovite so terapije pri zdravljenju mačk in psov. Z Reiki lahko zdravimo tudi rastline in drevesa.

Comments are closed.