Povečajmo si samozavest

Pozdravljeni,

prihaja sklop objav, ki se nanašajo na našo samozavest, zakaj nam njeno pomanjkanje lahko greni življenje, kako si jo lahko zvišamo … Vse to in še kaj lahko spremljate na mojem portalu ali pa še bolje na spletnem forumu, kjer se lahko kot registrirani uporabnik aktivno vključite v razpravo in pomagate premagati težave na tem področju.

Vabljeni torej!

Pomanjkanje samozavesti lahko usodno vpliva na naše življenje
Največja nevarnost s katero se srečujemo na poti osebnostnega razvoja je STRAH. Bojimo se začetkov in strah nas je, kaj se bo zgodilo na koncu. Bojimo se sprememb ali tega, da bo “obtičali na mestu”. Bojimo se uspehov in prav tako porazov. Bojimo se življenja in prav tako smrti.

Prvi korak k osebnosnem in duhovnemu razvoju je prav gotovo to, da spregledamo, da nekaj ni čisto v redu v našem življenju. Zavedanje, da nas različni strahovi omejujejo in preprečujejo pri vsakdnjem življenju in opravilih in doseganju željenih ciljev, je prva stopnica, k poti rasti naše osebnosti. Pomembno je tudi, da sami sebe dovolj spoštujemo, se cenimo, saj brez tega zagotovo ne bomo uspešni.

V življenju se srečujemo tako z različnimi dogodki, aktivnostmi in različnimi ljudmi. Brez vsakodnevnih odnosov zagotovo ne gre. V medsebojnih odnosih prihaja tudi do različnih nesporazumov, ki lahko zelo razjedajo naše odnose, pa naj si bo to v družini, med partnerjema, v odnsosih med sosedi, v službi in tudi v medanrodnih pogledih. Pogosto izrečene osorne besede lahko počasi a vztrajno razjedajo pozitivne odnose. Vse bolj pogosto izgubljamo nadzor nad temi besedami, postajamo čedalje bolj jezni, kar utegne imeti tragične posledice.

Vendar pa pri tem nismo povsem nemočni, prav gotovo lahko ustavimo val jeze, ki je marsikdaj posledica nizkega samospoštovanja. Za reševanje nesporazumov je pomembno razumevanje, kako le ti nastajajo.

Nadaljnji korak je prav gotovo najti način, da vzamemo življenje v svoje roke, da presežemo ovire in šibke točke ter odkrijemo vse poziivne značilnosti našega bitja in osebnosti. Doseči moramo raven, kjer imamo večjo harmonijo življenja, da imamo pozoren odnos do sebe in zavzetost za druge, da smo sposobni sprejemati odločitve in delovati po lastni presoji, da se ne ustrašimo soočanj z dogodki, da dosežemo odprtost za spoznavanje novega in končno, da se osvobodimo samouničevalnega vedenja.

Več lahko preberete na moje forumu Modriportal ravnovesja in notranjega miru – klik tukaj

Image
Afirmacija
Zavedam se, da stres nastaja zaradi strahov, zato jih odstranjujem iz svojih misli.

About Iztok

Sem Reiki mojster in učitelj, certificiran energijski in angelski terapevt ter trener za razvoj intuicije. Če se vam je življenje ustavilo, morda ne vidite izhoda iz neke situacije, odnosa ali pa imate zdravstvene težave, me lahko kontaktirate preko spletnega obrazca na podstrani KONTAKT in se dogovorimo za individualno delavnico, konzultacijo in terapijo. Življenje je kratko, tedni, meseci in leta pa hitro minevajo. Vzpostavi ravnvesje v telesu in življenju ter zaživi polno življenje. Ne dovoli, da gre življenje mimo in ukrepaj Zdaj!

Comments are closed.