Nasveti in usmeritve

Nasveti in usmeritve

Korenska čakra oz. 1. čakra je temelj vseh energijskih centrov oz. čaker. V njej so zapisane informacije, povezane s preživetjem, z varnostjo in s pripadnostjo (družino, skušnosti itd.).

Korenska je čakra temeljna čakra, odpira se navzdol (v zemljo) in je izvor naše življenjske moči. Njena energija oskrbuje celotni predel medenice, skrbi tudi za izločanje odpadnih snovi, vpliva na kakovost krvi in obnovo celic …..

Na osnovi izkušenj, ki jih doživljamo ves čas od rojstva, v obdobju odraščanja in v nadaljnjem življenju, lahko izoblikujemo pozitivne ali negativne vrednote in prepričanja. Omejujoča prepričanja, ki kažejo na oslabjeno delovanje korenske čakre ali celo blokado, so npr.:

  • Na nikogar se ne morem zanesti.
  • Kadar koga potrebujem, ga ni.
  • Strah me je, da me bodo zapustili.
  • Če sem zaposlen, sem varen.
  • ….. itd.

Dobro se je vprašati, kako nas v življenju usmerjajo takšna negativna omejujoča prepričanja. Posvetiti se jim moramo in glede na izkušnje postaviti vzporednice in opaziti podobnosti. Namreč, naša prepričanja, misli oziroma program, ki ga imamo shranjenega, deluje brezhibno in se vklopi takoj, ko se znajdemo v situaciji, ki se kakor koli nanša na varnost.

Povedano drugače, v kolikor smo razvili omejujoča prepričanja, misli in vrednote, povezane z varnostjo, pridejo na plano vsakič, ko se znajdemo pred situacijo, ki bi lahko ogrozila našo varnost. S tem pa se vzpostavi energijska blokada, ki deluje kot magnet in dejansko privlačimo točno tisto, česar se bojimo. V primeru, da se bojimo ostati brez denarja, ali da nas bo zapustila ljubljena oseba, se lahko to tudi zgodi, na tak ali drugačen način. Namreč strah izoblikuje naše vedenje, ki sproži proces negodovanja, skrbi in negativnega obnašanja do npr. te osebe (pogosti so izbruhi jeze, ljubosumja ipd.), kar pa seveda po določenem času privede do tega, da se ta oseba raje umakne, kot da bi prenašala naše izpade….

Po drugi strani to naše omejujoče prepričanje sproži tudi energijsko blokado v naši korenski čakri, zaradi česar se vzpostavi blokada kroženja energij po našem telesu. Oslabljeno delovanje Korenske čakre ali celo blokada, lahko vpliva tudi na naše zdravje, saj se ob daljšem časovnem obdobju oslabljenega delovanja čakre lahko pojavijo obolenja, kot je npr. krčne žile, išias, obolenja stopal, bolečine v spodnjem delu hrbta, osteoporoza, splošna utrujenost ipd.

Nepravilno delovanje te čakre lahko vpliva tudi na duševna in čustvena stanja in izzove občutke manjvrednosti, strah pred pomanjkanjem, pomanjkanje samozaupanja nezaupljivost, izčrpavanje samega sebe, jezo, žalost,…..

Čakre lahko aktiviramo z različnimi pristopi in tehnikami ter orodji, kot npr. izgovorjava ali petje mantre (LAM za korensko čakro), zdravilnih zvokov, dehteči Či Gong, mentalnimi tehnikami (meditacije, afirmacije, vizualiziranje), ter posebnimi orodji, kot npr. z nihalom (kdor ga zna uporabljati), …. Seveda tudi Reiki uspešno pomaga aktivirati in vzpostaviti ravnovesje v čakrah, lahko s samotretmanom (kdor je reikist) ali z obiskom pri reiki terapevtu….

Imate pogoso bolečine v križu, se bojite prihodnosti, ste občutljivi na mraz in vas hitro zazebe, se v svojem telesu ne počutite dobro in domače, se hitro izčrpate,….? Ta in še nekatera druga vprašanja vam pomagajo ugotoviti, ali imate začasno ali trajno oslabljeno delovanje Korenske čakre.

Load More

Comments are closed.