Namesto bežanja od konfliktov, se z njimi raje soočite

Morda imate občutek, da se nahajate v obdobju stanja paralize, kjer so nasprotujoče si sile ustvarile neko mrtvo točko, v kateri se ne da ničesar storiti, ne da bi s tem sprožili burne reakcije in konflikte. Možno je, da ste v statusu Quo, ker se ne morete odločiti za eno od dveh (lahko več) možnosti, opcij, … Edino dejanje, ki vas bo premaknilo naprej je, da zavestno sprejmete konflikt in se soočite z realno situacijo in neprijetno resničnostjo. Ne zatiskajte si oči in ušesa pred to težko odločitvijo, saj vam ne bo prinesel sreče. Čeprav imate občutek sreče, vam ta situacija nikakor ne bo prinesla sreče.

Znebite se strahu, da bi porušili “navidezno” ravnovesje, saj to ravnovesej ni harmonično in lahko pričakujete v kratkem burno dogajanje in verjetno celo nevihto. Čeprav imate v mislih in svoji glavi že nov pogled, pa si le tega ne upate udejanjiti, saj v njem vidite zgolj skrajnosti, zaradi česar se ne morete premakniti ne naprej ne nazaj in ste ujeti v neke vrste paralizi.

Na čustveni ravni ste zaradi tega ujeti v neprijetno stanje lažnega ravnovesja, pod katerim vihrata velika napetost in strah. Čeprav dobro veste, da je treba nekaj spremeniti, vas je strah karkoli storiti, raje si zatisnete oči, kot pa da bi tvegali konflikt, do katerega pa mora slej ko prej priti.

Nakazuje se torej stanje neprijetne napetosti, ki pa vendarle vzdržuje ravnotežje, pa čeprav zgolj lažno. Prav zaradi lažnega ravnovesja zavračamo potrebo po soočenju s perečimi problemi in konflikti. Edino zdravilo za napredek in ozdravitev situacije bo, če se soočimo s konflikti, kot pa da ohranjamo status quo, ki pa se bo slej ko prej zrušil.

Od vas dane okoliščine in situacije zahtevajo, da si ne zatiskate oči pred nastalimi problemi in konflikti ter se z njimi spopadite na ustvarjalen način, ki bo v končni fazi prinesel postopen napredek iz neprijetnega položaja in situacije ter v zadnji fazi srečo, ker ste imeli dovolj poguma in samozavesti se spopasti z njimi.

Pogumno naprej, za pomoč se lahko obrnete tudi na angele ali druge duhovne vodnike.

About Iztok

Sem Reiki mojster in učitelj, certificiran energijski in angelski terapevt ter trener za razvoj intuicije. Če se vam je življenje ustavilo, morda ne vidite izhoda iz neke situacije, odnosa ali pa imate zdravstvene težave, me lahko kontaktirate preko spletnega obrazca na podstrani KONTAKT in se dogovorimo za individualno delavnico, konzultacijo in terapijo. Življenje je kratko, tedni, meseci in leta pa hitro minevajo. Vzpostavi ravnvesje v telesu in življenju ter zaživi polno življenje. Ne dovoli, da gre življenje mimo in ukrepaj Zdaj!

Comments are closed.