Nasveti Kozmosa

Kaj je osebni in duhovni razvoj ali rast?

Stran namenjam nasvetom, ki nam lahko pomagajo osebno in duhovno rasti v vsakdanjem življenju na poti do ciljev. Nasvet aktualnega tedna najdete v desnem meniju.

Z osebnim in duhovnim razvojem lahko s preprostimi besedami označimo, da se začnemo zavedati svojega višjega jaza, dosežemo pa tudi bistveno spremembo pogleda na samega sebe in življenja nasploh. Kot prvo in najpomembnejše na poti osebnega in duhovnega razvoja je sprejemanje samega sebe, takšnega kot smo, ali drugače, najprej moramo ljubiti sebe, da lahko ljubimo druge. Pri tem je tudi pomembno, da sprejmemo odgovornost za svoje življenje, misli in odločitve. Kajti, nihče drug namesto nas ne more odločati o tem, kakšen bo naš naslednji korak. Naj bo ta korak nam v podporo in naj bo korak na poti k osebni sreči.

Do te faze je dolga pot, to lahko potrdi marsikdo, ki se je podal na to pot, vendar s svojo močjo in vztrajnostjo lahko pridemo do bolj kvalitetnega življenja in postanemo bolj srečni, in to sami. Poti in tehnik je veliko, predvsem je potrebna velika osebna angažiranost in vztrajnost. V nadaljevanju so navedene najbolj uporabljene in učinkovite tehnike: zavedanje in upoštevanje intuicij, redne vaje joge, meditacije, vaje Pilates, uporaba zdravilnih besed oziroma pozitivnih afirmacij, razvoj s pomočjo naših angelov ...

Pilates

Kdor že uporablja katero od naštetih tehnik, verejtno prav dobro ve, da pot ni ravno lahka, če pa si zadamo za cilj, da naše življenje temeljito spremenimo na bolje in se usmerimo samo k sreči in ljubezni, potem nam ne bo težko. Ena od zelo učinkovitih tehnik je tudi vadba Pilates, ki ji lahko rčemo tudi vadba za telo in dušo. Pilates je nežna in hkrati učinkovita vadba, ki omgoča krepitav in oblikovanje, razgibanje in spročanje telesa. Pri vadbi se moramo zavestno osredotočiti na posamezne gibe, kar nam omgoča pravilno izvajanje vaj, misli pa preusmeri na dogajanje v telesu. Z vadbo tako ne dosežemo le utrjenega in oblikovanega telesa, temveč tudi boljše zaznavanje samega telesa in čudovit občutek sproščenosti.

Več o tej tehniki kliknite na spodnji zavihek z naslovom Uporaba Pilatesa.

Miselni vzorci

Miselne vzorce ustvarjamo vsi in jih integriramo v naše življenje vse od otroštva. Zagotovo so mnogi vzorci dobrodošli in nam pomagajo skozi življenje, vendar je žal veliko tudi takšnih, ki nas možno zavirajo, omejujejo in celo priklepajo na določene pozicije, situacije ali ljudi okoli nas. Pogosto nas prav ti vzorci zavirajo, da bi napredovali v življenju in realizirali svoje sanje, cilje in želje. Imate občutek, da se nikakor ne morete premakniti naprej in se na eni in isti točki vrtite kot v nekem začaranem krogu? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem je čas, da poiščete te vzorce in se jih znebite!!

Več o miselnih vzorcih pa preberite v spodnji rubriki Modri nasveti in kliknite na zavihek Miselni vzorci.

Ker miselni vzorci v našem življenju predstavljajo bistveno orodje, ki kreira naš osebni in duhovni razvoj ter življenje, sem pripravil poseben projekt z naslovom Miselni vzorci, v okviru katerega se bomo v prihodnjem obdobju ukvarjali, kako s njimi uskladiti življenje s poudarkom, kako se znebiti tistih škodljivih, ki nam niso več v oporo in nas celo ovirajo in zavirajo ter jih nadometsiti z novimi, s čimer bomo stopili na novo pozitivno osebno pot - več o tem.

Sledi nasvetom in temam tudi na spletnem forumu tako, da klikneš na določeno objavo.

NASVETI KOZMOSA

Modri nasvet tedna

Vem, da sem že zmagal

Vem, da mi pripada vsaka nagrada, ki si jo morem v življenju predstavljati, zato ni nobene potrebe, da jo še naprej iščem. Že sedaj sem dobitnik, saj svoje nagrade pobiram z afirmativnim razmišljanjem in pozitivnimi čustvi. Predstavljam si, kako se počutim, ko plavam skozi morje uresničenih želja. Čas je, da se oklenim tega občutka in izkazujem hvaležnost in vem, da se bo zgodilo.

Odpiram roke, da bi sprejel sleherno dragocenost, ki mi jo prinaša Kozmos in nebesa. Zaslužim si zmago, in ko zmagam, se to obrestuje vsem drugim. Zlahka prevzemam svoje nagrade.

Več o miselnih vzorcih in prepričanjih najdete s klikom tukaj

Dodajte splošno vprašanje

Danes sem aktiviral sistem vprašanj in odgovorov, vendar poudarjam, da ne gre za vprašanja v zvezi z vašim trenutnim stanjem, vpogledi v karte ... Tukaj bom objavil odgovore na spločna vprašanja s področja modrosti in duhovne rasti.

Dodajte splošno vprašanje preko spletnega obrazca na podstrani Kontakt oziroma kliknite na spodnji gumb.

Dodajte vprašanje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.