Kako si lahko pomagamo pri nadležnem kašlju

Se pogosto spopadate s kašljem?

Kašelj povzročajo najrazličnejše bolezni. Kadar kašelj spremlja tudi sluz oziroma izkašljaj, gre povečini za bronhialni kašelj, pri katerem ga pogosto spremlja tudi bolj poudarjena tvorba sluzi. Kašelj, ki nas draži se v takih primerih najpogosteje pojavlja v napadih, značilno zanj pa je, da je suh.

Tako kot v večini prmerov, si lahko tudi sami pomagamo, da kašelj omilimo ali morebiti celo odpravimo s samopomočjo in aktiviranjem pretoka žeivljenjske energije in okrepimo moč samozdravljenja.

Navedena težava kaže na verjetnost, da je trajno šibka ali je celo blokada v Srčni čakri. Veliko bomo naredili za svoje zdravje pri lajšanju in odpravljanju motečega kašlja, če bomo v svoj vsakdan vpeljali vaje in ukrepe, ki aktivirajo in spodbujajo delovanje Srčne čakre in s tem pretok energije v tej čakri.

Sami si lahko pomagamo tudi s pomočjo akupresure in sicer za opisano težavo sta dve ključni akupresurni točki:

* Med kazalcem in palcem, na koncu gube palčnega pregiba.
* ob pravokotno pokrčenem komolcu na koncu zunanje gube pregiba.

Akupresuro lahko izvajamo na 4 načine:
– pritisk in sicer začnemo z rahlim pritiskom, ki ga stopnjujemo
– gnetenje akupresurne točke
– masiranje akupresurne točke
– tapkanje z zunanjo stranjo mezinca ali zunanjo stranjo stisnjene pesti (na rahlo tapkamo)

Seveda je še več možnosti, da se odločimo za samopomoč pri lajšanju nadležnega kašlja, od različnih naravnih sirupov, zdravilnih čajev, iz domače kuhinje,…

Uspešno nad kašelj in prehlad se lotimo tudi s terapijo REIKI, ki pospeši petok življenjske energije v predelih, ki uravnavajo delovanje bronhijev in z očiščenjem ter aktiviranjem Srčne čakre. V kolikor smo sami reikist, si lahko pomagamo sami, sicer pa poiščemo reiki terapevta…. K reševanju težave se lotimo celostno….

Ućinkovita je tudi tehnika Dehteči CHI GONG, ki ga lahko sami izvajamo …..

Za individualno delavnico in konzultacijo s terapijo me kontaktirajte preko spletnega obrazca, v katerega prosim vpišite kratek opis težave… – klik tukaj

About Iztok

Sem Reiki mojster in učitelj, certificiran energijski in angelski terapevt ter trener za razvoj intuicije. Če se vam je življenje ustavilo, morda ne vidite izhoda iz neke situacije, odnosa ali pa imate zdravstvene težave, me lahko kontaktirate preko spletnega obrazca na podstrani KONTAKT in se dogovorimo za individualno delavnico, konzultacijo in terapijo. Življenje je kratko, tedni, meseci in leta pa hitro minevajo. Vzpostavi ravnvesje v telesu in življenju ter zaživi polno življenje. Ne dovoli, da gre življenje mimo in ukrepaj Zdaj!

Comments are closed.